miercuri, 19 ianuarie 2011

Imnul Golanilor si Punctul 8

Paturca - Imnul Golanilor


Punctul 8:

Ca o consecinta a punctului anterior, propunem ca legea electorala sa interzica pentru primele trei legislaturi consecutive dreptul la candidatura, pe orice lista, al fostilor activisti comunisti si al fostilor ofiteri de Securitate. Prezenta lor in viata politica a tarii este principala sursa a tensiunilor si suspiciunilor care framanta astazi societatea romaneasca. Pana la stabilizarea situatiei si reconcilierea nationala, absenta lor din viata publica este absolut necesara. Cerem, de asemenea, ca in legea electorala sa se treaca un paragraf special care sa interzica fostilor activisti comunisti candidatura la functia de presedinte al tarii. Presedintele Romaniei trebuie sa fie unul dintre simbolurile despartirii noastre de comunism. A fi fost membru de partid nu este o vina. Stim cu totii in ce masura era conditionata viata individului, de la realizarea profesionala pana la primirea unei locuinte, de carnetul rosu si ce consecinte grave atragea predarea lui. Activistii au fost insa acei oameni care si-au abandonat profesiile pentru a sluji partidul comunist si a beneficia de privilegiile materiale deosebite oferite de acesta. Un om care a facut o asemenea alegere nu prezinta garantiile morale pe care trebuie sa le ofere un Presedinte (...)"    Nici pana astazi , dupa 21 de ani , punctul 8 nu a fost respectat.

3 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Din pacate si astazi si in viitor doar activistii vor face politica. Fie ca acum isi parasesc profesiile, cei care au avut vreodata, sau ca se fac ca mai si profeseaza tot un drac. N-au decat interesul de clasa ( casta ) din care fac parte. Pana la urma arta de a face politica este si o meserie, una al naibii de grea pentru unii dintre noi. Ca sa faci politica ar trebui sa ai onoare, intelepciune si nu in ultimul rand curaj nebun. Daca ai onoare si intelepciune si curajul nebun de a sustine pana la ultima picatura de sange pe primele doua calitati, ai putea sa fi pana la urma si fost activist si fost securist. In lumea in care traim doar o persoana care a trecut prin cacat ( e romanesc cuvantul ) stie, simte si poate respinge cu un singur gest cacatul. Asta cu conditia sa nu-i placa conjunctura. Asa ca punctul 8 face acelasi lucru pe care l-au facut comunistii aia ancestrali. Au inlaturat din viata sociala a Romaniei valorile. Si un calau e un om valoros, desi eu il detest cu toata fiinta mea. Insa un calau isi face treaba acolo unde unui om de rand i se ridica parul pe spate ( daca n-are ii creste ). Cineva trebuie sa aplice legea. Iar cel ce aplica legea e un calau, pentru ca de cele mai multe ori o anumita lege face rau unei minoritati. Am sa va dau un singur exemplu de lege care face rau cuiva pentru interesul comun. Exproprierea in bun de interes public.
    Si acum cei care fac politica si-au abandonat, unii dintre ei, profesiile pentru a prinde un loc in aparatul care imparte resursele. Maimutarelile de fiecare zi de la televizor, "triadele", "lingusirile", chiar si formele mascate de patriotism demonstreaza asta fara tagada. In lupta pentru existenta unii ar duce-o rau si intr-o societate utopica unde justitia este echivalentul adevarului absolut, unde cuvantul dat se tine chiar de-ar fi sa-ti pierzi viata, unde ce-ai spus ca faci, faci..... daca nu pleci si nu te mai intorci niciodata, unde nu conteaza ce sange iti curge prin vene ci doar calitatea "carnii" impulsionata de acel sange.

    RăspundețiȘtergere
  3. Calaul nostru evolueaza cu timpul. Eu cred in calaul nou, bun, sigur ca tot ceea ce face merita. Valoarea si corectitudinea pot fi invatate cu timpul. Greu dar este posibil. Si cu siguranta valoarea autentica nu face casa buna cu imoralitatea.

    RăspundețiȘtergere